15 Temmuz 2011 Cuma

Ve Emzik Gittiiii :|

Kaan Paşazadenin emzik bırakma daha doğrusu bırakmama durumunu biliyorsunuz. Ve bu konuya nasıl el attığımı da burada yazmıştım.
Oğluşun bazı ısrarcı olduğu konular(takıntı gibi) yüzünden çocuk psikiyatırına danışmaya gittik. Her şey normal dedi. Detayları fırsat bulursam başka bir yazıda anlatırım. Ama emzik ve bez derhal gidecek. Eylül sonuna kadar bize süre verdi. Ben hepsi bir anda olmasın çocuk yıpranmasın diyen taraftayım. O yüzden emzik zaten başlamıştı ona devam edelim dedik. Hazır nenemiz de bizdeyken kolay oyalanır.
Tam da evde değşiklikler yapıyoruz hay aksi bir kaç gün erteledik tabi. Ve geçen hafta salı veya pazartesiydi sanırım. Emziği yok etmeye karar verdim.
Oğlum istedi aradık aradık bulamadık. Bunları okuduğunda çok kızacak bana :(. Çok zor uyudu bir kaç gece. Bir de sabahları kaka yaparken arıyordu emziği. Öyle acıklı bakıyor ve yalvarıyorduki zor dayandım. Ne vardı sanki biraz daha emse. Neyse beklediğimden daha az ağladı. 1 hafta kadar sordu emziğini. Patlak kurbağalı emziğim gitti yok diye anlattı bir arkadaşında emzik görünce. Nasıl acıdı içim. Onun emziksiz her zorlanışı beni yıprattı. Allah'tan annem dikkat dağıtarak emziği unutturma konusunda süperdi :)

Şu an 1 haftayı geçtik sanırım ve bugün hiç sormadı. Henüz tabiki. Bu arada bez bağlatmamak için de yırtınıyor. Tabi sadece evdeyken. Bir de onun stresi bindi mi üstüne. Max zorluk oldu oğluma. Henüz küçük klozetine alışmadı. Kendi kendine gitmiyor ama bir motivasyon, rekabet olursa gidiyor.

Konuya geri döneyim. Emzik gitti tabi uykular da bozuldu. Çok iyi uyuyamıyor. Sıcak da etkili bu konuda. Ama yine de beklediğimden az ağladığı için mutluyum. Dayanamazdım onun feryatlarına.
Bu arada bugün istemedi dedim nazar degdi oglen uykusundan önce istedi. Çok da üzüldü yavrum. Sarıldı bana ağladı biraz sonra uyudu :((

İşte böyle iki arada yazdım yazıyı umarım anlaşılır olmuştur.

4 yorum:

  1. Kıyamam ben ona...Ahucum onlar ağlarken içimiz gidiyor ama onlar için doğru olanı yaptığımızı hiç aklımızdan çıkarmazsak daha kolay katlanıyoruz bazı şeylere...

    YanıtlaSil
  2. Çoook haklısın. Hayat zor. ağlamak zorunda da kalacaklar. Yine de içim acıyor. bugün yine ağladı karnı ağrıyordu istedi :(

    YanıtlaSil
  3. Cok cok emzik emerken pek de tatlı oluyorlar yaa! Şu fotograftaki haline bak kuzunun!
    Hiç dert etme Ahucum, doğrusunu yapıyorsun! Alışacak Kaan kuzusu da zamanla.

    YanıtlaSil
  4. Evet ya çok şekerler emzikle :)

    YanıtlaSil