29 Aralık 2010 Çarşamba

Lutfen Dokunmayiniz

Bugun Haber Turk yazarlarindan Damla Celiktaban'in yayinladigi Dokunmadan sevin lütfen yazisinda bahsettigi cok onemli, hasas konuya deginmeden gecemeyecegim.
Milletce sevgimizi dokunarak, sarilarak ve daha yakin olarak gostermeyi cok severiz. Akdeniz insani olmamizdan geliyor saniyorum bu ozellik.
Konu bebekler olunca daha da mi sicak kanli oluyoruz acaba? Ben de dahil olmak uzere bir cok annenin ve tabiki bebeklerin rahatsiz oldugu konu temiz mi olduklari belli olmayan eller ve dudaklar tarafindan opup sevilmek. Savunmasizca oturan, yatan bebislerimizi neden sadece uzaktan sevip "masallah" deyip gecemezler acaba?
Daha bagisiklik sistemleri gelismemis bebekleri zaten o kadar az disari cikaran bizler bir de bebek sevgisini dokunarak gostermek isteyen insanlar ile mucadele etmek zorunda kaldik ve kaliyoruz.

Lufen duyarli olalim. ellerimizi yuzumuzu uygun sekilde yikamadan bebekleri, hatta cocuklari bile sevmemek gerekir. Parfum bile o kucucuk yavrular icin o kadar rahatsiz ediciki!

Bu konuda herkesi bilinclenmeye davet ediyorum. Bu bir gorgusuzluk veya burnu buyukluk degildir. Sadece bebegini koruma savasidir. Bebeklerinizi disarida iken seven insanlara karsi uygun sekilde mutlaka tepkinizi gosterin ve izin vermeyin. Az once tuvaletten cikmis ve ellerini yikamamis olabilir!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder