18 Şubat 2011 Cuma

Dede geldi herkesin pabuc dama :)

16 Subat Carsamba gunu Kaan'i ogle uykusundan sonra evde bir supriz bekliyordu. Nene ve Dede Bursa'dan gelmislerdi. Oglumun nenesi geldiginde sevinc cigliklari attigini biliyoruz. Ama dedeyi gorunce hic birimizin yuzune bakmadan dans edip durdu kuzucuk. Hele bir de dedemizin getirdigi tombul naynayi(ud) gorunce keyfine diyecek yoktu. Nenemiz biraz kiskandi tabi :)

Dedemiz gelir gelmez kalan bir kac isi de yapayim dedi ve stor perdeleri takmaya basladi. Oglum da duru mu hemen yardima kostu.

Aksam olunca Ipek'in evi icin gelen esyalari goturduk Kaan, nene ve ben. Bizimki biraz huysuzlandi ama sonunda bakkala gittik. Bakkala girdiginde soyle yuksek sesle "Ben geldiiim!" diye seslendi ve cikolatasini alinca mutlu oldu :)



Ertesi gun dede ve nenemiz Ipek'in evinde bir kac bir sey yapmak icin cikiyorlardi. E tabi biz de peslerine takildik. Soz konusu Ipek'in evi ve tamir olunca hemen atladik :) Kuzucuk Ipe^k'in yataginda yatti keyifle uyudu. O kadar tamir sesine gumburtuye uyanmadi ya pes. Sonra dedesinin silikon tabancasini kesfetti ve "Bunun icinden beyazlik cikiyor" diye aciklamalar ile kullanmaya calisti.



Bu arada Ipek'in kaloriferlerini kontrol edeken vanasinin birini bozdum. Ertesi gun onu tamir ettirmek icin tekrar Ipek'e gittim. Bu arada kombi de sapitmis su akitmaya baslamis. Ona da servis cagirdim. Ama ogun oglen annemler gidecek. Eh kuzucuk tekrar Ipek'in evine geldi bi guzel uyudu. Kapi calmasaydi daha uyuyacakti ama her iste hayir vardir.  Uyandiginda "nene nerede?" sorusuna Bursaéda deyince kiyamet koptu. "Ben de Bursa'ya gitmek istiyorum" diye agladi kuzucuk:(. Arkasindan Vaillantci Abiler geldi. Onlar ne is yapiyor inceliklerine kadar sorular sorularak ogrenildi. Her sey tamamlandi. Oglusum Ipek'in supurgesini de eve goturmek icin israr etti ama evde zaten 2 tane var istemez evdeki supurgeler dedim :))

Ipek'ten ciktik. Eve gitmek icin Kaan otobus alternatifini tercih etti. Yolda bir muzik aletleri satan dukkandan zor cikarttim. Akbile dolum yapti oglum. Cikolatasini aldi gazete bayi amcadan. Bir otobuse bindik evin onunden gecen. Genc bir abinin yanina oturduk. Bizim bizdik durur mu surekli sorular soruyor.
K: Orada oturan ne yapiyor annisim? (Defalarca bu sorulurdu. cevaplandi)
A: O sofor oglum arabayi kullaniyor.
K: Hayir. Otobusu kullaniyor.
A:Haklisin oglum otobusu kullaniyor. Bak otobusu kullanalara "kaptan" da denir.
K:Hayir annis kaptan gemiyi kullanir.
A:...
Abi: Vay biliyor. Ucagi kim kullanir?
A:Yok bilmez herhalde. Soralim ama. Oglum ucagi kim kullanir?
K:Ucagi pilot kullanir anne.
A,Abi: .... (Gozlerimiz acilmis)
Abi: Vay cok akilli.
A:Tesekkur ederiz abisi :)

Neyseki yol kisa da fazla bir sey yumurtlamadan eve geldik. Bahcede oynadik. Sitemizin abilerine takildik arka bahcede. Hatta bizim blokta oturan Emre'nin evine gitmek icin yalvardi. Emre de annesine sordu gelebilir mi anne diye. Ne yapalim gittik aksam vakti ziyartete. Cok guzel oynadi oglum Emre ile. Hatta ayrilmasi biraz kriz oldu. Yine sonunda Emre ikna etti oglumu. Emre oglumdan buyuk, cok iyi anlastilar :)) Eve geldik ama akli Emre'de kaldi oglusumun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder