24 Ekim 2013 Perşembe

Kaan ve Yeni Okulu


Bugün yayınladığım eskiden kalma yazıyı saymazsanız son post tan bu güne 1,5 sene geçmiş.
Bu zaman zarfında öyle çok şey değişti ki!
Son tatilimizden önceki önemli olan ile başlayalım isterseniz. Kaan artık yeni bir okula gidiyor. Ve ilkokula da burada devam etmesini planlıyoruz. Zorlu bir karar süreci yaşadık. Onu başka zaman anlatırım belki! Ve okulumuza karar verdik. Denizatı.
Bu karar sonrası ikinci karar merkez kampüse mi gidecek yoksa Kazasker’deki butik şubeye mi oldu. Onu da hallettik ve yeni dönem başlamadan Ağustosun son 2 haftası Kaan okuluna alıştırılmak üzere başlatılmaya karar verildi. Tabi ki öncesinde diğer okul ile ilişiği 2 ay önce, Haziran sonu, kesildi. Büyüdüğü ve artık ilkokula gideceği bilgisi verildi. Bunu en sevimli hale getirmek için 2 ay evde tatil yapacağı olduğu söylendi amaaan pek keyifli bir yaz tatili geldiiii geçti ve Kaan yeni okuluna başladı.
İlk gidişi okulu görmek için oldu ve “aaaa anne bak burada havuz da vaaar” diyerek memnuniyetini dile getirdi.
12 Ağustosta başladı Kaan. Önceleri ben bıraktım ve aldım. Serviste sorun olmuştu. Ben bırakıp alınca ve okul sonrası işe takılınca bir hayli keyifleniyordu. Genelde bahçede, havuzda geçen bir süreçti. Çok da zor olmadı diyebiliriz. Ancak sınıfla
ra çıkılıp yeni arkadaşlar gelmeye başlayınca işler yine başa döndük. Az memnun olur gibi olmuştu. Yine de ben seni okuldayken çok özlüyorum ama diye nazlanıp, ya bir yüzüğümü ya köpeği Paspas veya Parlak’ı yanında götürüyordu.





Sabahları okula gitmek istememeye ve zorla servise binmeye başladı. Neyse bu dönemleri de atlattık. Nasıl mı?! Sabahları kedilere mama verme bahanesi ile aşağıya inip kaşla göz arasında servise binmeyi başararak. Allahtan kedi İsmet vardı hayatımızda. Ona mama vermek, sohbet etmek, hatta gel pisi pisi nerdesiiin diye şöyle bir bahçede turlamak inanılmaz keyif verdi hem Kaan’a hem bana. Başka kediler ile de tanıştık. Ardından servis başladı yine biraz buğuz ama kediler sağ olsun kurtardık günlerimizi.

 



Yaz okulu faslı bitti taktık okul çantamızı kolumuza vardık okulaaaa….
Açılış için süslenmişti okulumuz.  E tabi biz de süslenerek, hazırlıklarımızı tamamlayarak gittik. Pek keyifliydi yine servis ile değil de benimle geliyor diye, tabi sonra yine servis ile gidip gelmeye başlayınca su koyuverdi paşamız. Yine kediler imdadımıza yetişti. Uzun süre köpeği de onunla beraber okula gitti ve yine uzunca bir alışma devresini tamamladık.




 



 
Okul kapısını feth etmek üzere hamle yapan Kaan kapıda karşılaştığı bir veliye karşı da pozisyonunu aldı :)


 





Okulumuzu seviyoruz. Arkadaşlarımız var, tabi ki her zamanki gibi sevdiği arkadaşlar konusunda seçiciyiz :)
Okul ile görüşmemizde Kaan’ın çok yol kat ettiği yönünde görüşler de aldık. Doğru bir seçim yaptığımızı düşünüyoruz.
Kaan bu okulda en çok Almanca öğrenmeyi sevdi diye düşünüyoruz. Ayrıca İngilizcesi de bence bayağı yol kat etti. Keyifle Almanca sayı sayıyor Almanca bir şeyler öğrenmeye ve bana öğretmeye çabalıyor :)



1 yorum:

  1. Merhaba, Yazınızı rastgele buldum. Biz de kızımızı Denizatına göndereceğiz. Oğlunuz hala orda mı okuyor?

    YanıtlaSil